お皿の上の科学 - The Science on Your Plate

沖縄食のシンポジウムとあおぞら市場 「お皿の上の科学」

Food Symposium & Festival "The Science on Your Plate"

日時:5月28日(土)13:00-17:00
場所OISTカンファレンスセンター(講堂および会議室)(アクセス・マップ)
参加: 無料(シンポジウム参加は要予約)

シンポジウム

13:30-15:00
参加無料、登録は必要

長寿と食

OIST G0ユニット
柳田充弘 教授

効率のよい海ぶどう養殖の方法

2015年度 SCORE! 優勝校
沖縄県立球陽高校

モズクと海ぶどうのゲノム解析

OISTマリンゲノミックスユニット
佐藤矩行教授

生活習慣病を予防する新しい沖縄のお米を育てる

OIST植物エピジェネティクスユニット
佐瀬英俊准教授

あおぞら市場

13:00-17:00
参加無料、登録不要
県内各地の新鮮なお野菜、果物、海産物などを展示販売いたします。
どなたでもご参加いただけます。
お気軽にお立ち寄りください!

主催:沖縄科学技術大学院大学(OIST)
後援:沖縄県・恩納村

Date: Saturday, May 28, 2016
Time: 13:00-17:00
VenueOIST Conference Center (Access)
Admission: Admission to the bazaar is free, but you must register to attend the symposium

Symposium

Time: 13:30-15:00
Admission: Free, Registration Required
(Simultaneous English interpretation provided)

"Longevity and Food"

Prof. Mitsuhiro Yanagida
OIST G0 Unit

"The Best Method for Growing Green Caviar"

The Winners of SCORE!2015
Kyuyo High School

"Decoding the Genome of Two Kinds of Seaweed (Mozuku, Umi-budo)"

Prof. Noriyuki Satoh
OIST Marine Genomics Unit

"Breeding New Okinawan Rice for Human Health"

Prof. Hidetoshi Saze
OIST Plant Epigenetics Unit

Okinawa Food Bazaar

Time: 13:00-17:00
Admission: Free, No Registration Needed
Enjoy various local foods, including fresh vegetables, fruits and seafood.

Sponsor: Okinawa Institute for Science and Technology (OIST)
Support: Okinawa Prefecture, Onna Village

Subscribe to Newsletters