Master Plan

An international team of architects comprising Kornberg Associates from the US, Nikken Sekkei, Japan’s largest design firm, and Kuniken from Okinawa was selected to plan and design the campus. The overall masterplan places the residential campus village and carparking on the lower part of the site adjacent to a small existing lake, with laboratories and central facilities higher up the site. The two areas are connected by a curving pedestrian tunnel and elevators rising through a vertical light shaft.

Illustration of the position and orientation of the Lab Zone and Village Zone in the context of the Main Campus.

The main campus comprises the Lab Zone, which includes the Center Building, and the planned Village Zone.
Click for larger image

n04-2-masterplan-310x393v2

The Lab Zone is entered through the OIST Gallery tunnel.
Click for larger image

 

n05-1-tunnel-310x222

To enter the Center Building, you walk through a passage that crosses the pond and then through the OIST Gallery tunnel.
Click for larger image

n05-2-shaft-151x222

At the end of the OIST Gallery tunnel is an elevator that rises up through a vertical light shaft.
Click for larger image

 

Campus Location

Onna-son, Okinawa Prefecture

Total Area

222.1 hectares (1 hectare = 10,000 m2); Hillside area: approx. 213.4ha; Coastal area: approx. 8.7ha; Planned Development Areas: main campus (hillside area) approx. 80ha, seaside campus (coastal area) approx. 8.7ha