Environmental Considerations

The site selected is steep and densely wooded, carved into a series of narrow ridges and deep ravines by the heavy rainfall of the subtropical climate. The environmental impact assessment showed that the valleys and small streams they shelter constitute a valuable ecosystem with rare flora and fauna which should be preserved at all cost. Construction could therefore only take place on the ridges.

This condition, and the 30m vertical difference between the entrance to the site and the only practical location for the main campus higher up the hillside, provided a challenge to the architects. However, it also offered the opportunity to develop a university campus of unusual character which would fit naturally into the landform of the site.

A view of the path across the pond and the center building in the distance.
The OIST Lab Zone fits into the landscape.
Click for larger image

A view of the Lab Zone on the hill taken from below at the base.
Construction was done in keeping with OIST's committment to preserving the natural beauty of the site.
Click for larger image

 

Images of flora and fauna that were relocated.
The flora and fauna native to the site were carefully relocated to minimize the impact of construction.